Afvallen na overgewicht & de buikwandcorrectie

Tegenwoordig is overgewicht een groot probleem. Misschien bij u wel bekend. Steeds meer mensen hebben overgewicht, er zijn zelfs hele televisieprogramma’s over gemaakt. We kennen allemaal wel het beeld van de dikke Amerikanen die heel de dag fast food eten. Deze trend is ook in Europa zichtbaar aan het worden.

fast food overgewichtOvergewicht is iets dat de volksgezondheid enorm bedreigd. Het is een probleem waar iets aan gedaan moet worden. Op televisie zijn er zelfs bepaalde shows met mensen die extreem veel overgewicht hebben en hier aan gaan werken. Ze gaan trainen en hun complete voedingspatroon wordt onder de loep genomen en aangepast. Het afvallen wordt dagelijks gevolgd en aan het einde van de rit wordt duidelijk hoeveel iemand is afgevallen. Het is erg leuk om te zien.

Veel afgevallen, nog steeds overtollig vel rond de buik

Wanneer iemand erg hard zijn best gedaan heeft om veel af te vallen, dan wil hij of zei natuurlijk trots zijn op het lichaam dat bereikt is. Wat je echter vaak ziet, is dat er rond de buik veel overtollig vel aanwezig is. Doordat deze mensen voorheen zoveel overgewicht hadden, is het vel compleet uitgerekt. Dit is jammer, want ze zijn veel afgevallen maar de tekenen van hun oude lichaam is nog altijd zichtbaar. Het is een mogelijkheid om hier iets aan te doen middels een ingreep uit de plastische chirurgie.

De buikwandcorrectie heet deze ingreep. Hierbij wordt het overtollige vel rond de buik strak getrokken. Als een plastisch chirurg dit uitvoert bij iemand die in het verleden veel overgewicht heeft gehad, dan moet er zeker van zijn dat deze persoon niet in oude patronen terug zal vallen. In de shows zie je dan ook vaak dat er eerst een periode van 6 maanden moet worden overbrugt, waarbij er geen nieuw gewicht bijkomt. De ingreep wordt overigens ook overwogen door vrouwen die zijn bevallen, in sommige gevallen is er ook overtollig vel aanwezig bij deze vrouwen rond de buik.